Welkom op mijn site. Ik ontwerp rituelen. Om wat er niet mag zijn, wat taboe is, of pijnlijk, lichter te maken. Zo begeleid ik groepen – oud en jong – bij het herdenken, verwerken of vieren van emotionele gebeurtenissen en processen.

Een ritueel is een geregisseerde gebeurtenis waarin plaats, object, aankleding en handeling een rol spelen. Men concentreert zich op een vraag of kwestie, via de verbeelding doorloopt de deelnemer een proces. Rituelen maken het mogelijk om paradoxen te verenigen en dilemma’s te accepteren. Een verstoord evenwicht kan worden hersteld waarna men verder kan of opnieuw kan beginnen. Rituelen die vanuit de kunst ontwikkeld zijn, zijn uniek, hebben verbeeldingskracht en passen bij deze tijd.

Spelen er in jouw leven of op jouw werk ook lastige kwesties of wil je vat krijgen op de onderstroom, dan kan een ritueel een goed idee zijn. Rituelen die verhalen losmaken. Rituelen die van een gesprek een kunstwerk maken. Ontdek de rituelen op deze site. Bekijk de projecten en opdrachten om te zien hoe ze zijn toegepast. Laat je inspireren en neem vrijblijvend contact op.

Colette Teurlings maakte in 2021 een documentaire film: ‘Een intiem portret van beeldend kunstenaar Ida van de Lee, ontwerper van rituelen, die het verlangen heeft om de wereld een beetje beter te maken, het talent heeft om materiaal en mens te verbinden en om boven te krijgen wat gedeeld of geheeld mag worden. Samen met haar reis ik als filmaker door haar atelier, haar rituelen en haar leven. De film werd voor haar een ritueel afscheid van het atelier…en van haar projecten.’  De film duurt 45 minuten en en is via deze link te zien. Veel kijkplezier.