Welkom op mijn site. Ik ontwerp rituelen. Om wat er niet mag zijn, wat taboe is, of pijnlijk, lichter te maken. Zo begeleid ik groepen – oud en jong – bij het herdenken, verwerken of vieren van emotionele gebeurtenissen en processen.

Een ritueel is een geregisseerde gebeurtenis waarin plaats, object, aankleding en handeling een rol spelen. Men concentreert zich op een vraag of kwestie, via de verbeelding doorloopt de deelnemer een proces. Rituelen maken het mogelijk om paradoxen te verenigen en dilemma’s te accepteren. Een verstoord evenwicht kan worden hersteld waarna men verder kan of opnieuw kan beginnen. Rituelen die vanuit de kunst ontwikkeld zijn, zijn uniek, hebben verbeeldingskracht en passen bij deze tijd.

Spelen er in jouw leven of op jouw werk ook lastige kwesties of wil je vat krijgen op de onderstroom, dan kan een ritueel een goed idee zijn. Rituelen die verhalen losmaken. Rituelen die van een gesprek een kunstwerk maken. Ontdek de rituelen op deze site. Bekijk de projecten en opdrachten om te zien hoe ze zijn toegepast. Laat je inspireren en neem vrijblijvend contact op.