Welkom op mijn website. Maak kennis met rituelen die ik als kunstenaar heb ontworpen. Rituelen geven betekenis  aan belangrijke of gevoelige processen in het leven. Rituelen om te herdenken, om te communiceren of om iets te vieren. Ik ontwikkel voor allerlei contexten en doelgroepen: particulieren, gemeenschappen, organisaties en bedrijven.

Een ritueel is een geregisseerde gebeurtenis waarin plaats, object, aankleding, klank en handeling een rol spelen. Men concentreert zich op een vraag of kwestie, via de verbeelding doorloopt de deelnemer een proces die naar het hart leidt. Rituelen maken het mogelijk om paradoxen te verenigen en dilemma’s te accepteren. Een verstoord evenwicht kan middels een ritueel worden hersteld waarna men verder kan of opnieuw kan beginnen. Rituelen die vanuit de kunst ontwikkeld zijn uniek, hebben verbeeldingskracht en passen bij deze tijd.

Spelen er in jouw leven of op jouw werk ook emotionele of moeilijke kwesties of komen er belangrijke mijlpalen aan, dan is een ritueel een mooi idee. Rituelen als spelvorm om je verjaardag te vieren, rituelen die verhalen losweken, of rituelen om je levensverhaal vorm te geven zoals bij Testament Ongekend! dat in januari van start gaat.

Als kunstenaar heb ik inmiddels vele rituelen ontworpen. Ze passen bij deze tijd en hebben schoonheid en verbeeldingskracht. Bekijk de rituelen en ontdek wat er mogelijk is. Bekijk de projecten en opdrachten om te zien hoe ze zijn toegepast.De herdenkingsrituelen zijn voortgekomen uit projecten zoals Allerzielen Alom. Ze bleken ook vaak in andere contexten te werken. Laat je inspireren en bedenk dat ze ook voor jou of voor jou organisatie van betekenis kunnen zijn. Neem dan vrijblijvend contact op.