Rijksdienst Cultureel Erfgoed – rituele interventies.

Voor de jaarlijkse Socratische Dialogen die de Rijksdienst Cultureel Erfgoed organiseerde rondom actuele kwesties, verzorgde Studio Ritual Art rituele interventies als beeldende aanvulling op het doorgaans verbale dialoog.

In 2011 Irritatiespel,  2012 Ganzenpad, 2013 Projectbuilding, 2014 het Labelkantoor, 2017 Collagespel, 2018 Parlement van de Dingen.

Opdracht: Rijksdienst Cultureel Erfgoed. In samenwerking met: Simone de Groot, Mechtild Prins, Ronald Tebra.

Afscheid Sint Jacob, Amsterdam – 2015

Het verpleeghuis Sint Jacob sloot na 150 jaar in 2016 haar deuren. Een aantal rituele interventies voor de afscheidsavond met het personeel. In de directiekamer het ritueel Tafelen. In de hal een zitgelegenheid met Perzische tapijten en de verhalenslingers . De Herinnerdingen om verhalen op te halen. 

Opdracht van: VOF Brilliant: Hannah Freud en Wieke v.d.Heiden. Assistentie: Saar Frieling, Simone de Groot, Wendela Kloosterman, Itie Langeland, Mechtild Prins, Joanne Swaan en Bill Wei.

 

Teambuilding, GGD Zaanstad – 2016

Talentontwikkeling was het thema van de teambuilidingsochtend. Een groep artsen en verpleegkundigen hebben van elkaar en van zichzelf hun talenten naar voren gebracht door middel van het Collagespel en Het Ganzepad om uiteindelijk naar aanleiding daarvan een symbolisch cadeau aan elkaar te geven middels De Herinnerdingen. Deze eerbetonen kregen een plek in de nisjes van de kast. De rituelen zijn een helpende hand op middels beelden en symbolen op een gemakkelijke manier te vertellen wat normaal niet zo makkelijk is.   Klik op de pijltje op de foto voor meer beelden. 

Opdracht: GGD Zaanstad Waterland, o.l.v. Christel Lammers. In samenwerking met kunstenaar Simone de Groot en vrijwilliger Elly Overman. Dank aan Anja Koning.