Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /home/idavanderlee.nl/public_html/idavanderlee.nl/wp-includes/functions.php on line 5758

Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /home/idavanderlee.nl/public_html/idavanderlee.nl/wp-includes/functions.php on line 5758

Verwonderd Duin, Kennemerduinen – 2015

Verwonderd Duin is een kunstroute in de duinen. Ik heb mij laten inspireren door de duinen en een schilderij van Vincent van Gogh ‘Nettenboetsters in de duinen. Tegen een duin bij het Wed heb ik samen met de bezoekers houten vissersnetten geknoopt, een beeld dat ik eerder in Noorwegen had gemaakt. Het bleek een meditatieve bezigheid. 

Opdrachtgever Drinkwaterbedrijf PWN. Curatoren De regisseuses Marianne Narold en Tineke Feijen. Dank aan boswachter Ina Roels en de vrijwilligers: Saskia Boot, Urs Hasenberg, Lieke van Hoogenhuyze, Bernadette van der Louw, Cora Miltenburg, Elly Overman, Sylvia van Steenis, Renate Schwarz, Hatice Tumer, Bill Wei.

 

Kunst I Natur, Art in Nature, Norway – 2009, 2011, 2013

Art in Nature is een tweejaarlijkse kunstmanifestatie in het noorden van Noorwegen in het Nevelsfjord, Kjerringøy ten noorden van Bodø ,ter hoogte van de Lofoten eilanden. Een internationaal gezelschap van kunstenaars werken een week lang in het landschap en maakt een site specific werk van locale natuurlijke materialen. Curator: Ane Øverås. 

 2009: tekst ‘How to get angry with nature in order to create art’ van mos op de rotsen. Omdat het mos snel uitdroogde moest ik het een week lang water geven om het weer aan de rotsen te laten hechten. Het is nog intact en min of meer leesbaar. 2011: visnet van houten takjes en dat met de stroom meedrijft in een beekje, als verwijzing naar de handwerktraditie van de vrouwen en de visserij van de mannen. 2013: tekeningen van takjes en op specifieke plekken gesitueerd. Het fjord met zijn eb en vloed was een mooie plek, maar ook de plasjes water tussen de rotsen gaf een poëtisch beeld. 

Buitenwerkplaats Starnmeer – boerenportretten

Portret Starnmeer 2015 is een vraag om vanuit verschillende invalshoeken de Starnmeer met haar boeren te portretteren. Ik heb drie boerenfamilies uit de Starnmeer plattegronden laten tekenen van hun boerderijen en de omgeving. De tekeningen en de verhalen brengen het boerenbedrijf in kaart en vormen zo een portret. Het resultaat van de sessies is een serie grote plattegronden met de verhalen die daarbij horen.

Dank aan – Maud Aartsen en Dagobert Bergmans, op opdrachtgever. De familie Buis met Ed, Nel, Siem, Tin en de jongere generatie Daan, Emmy, Janneke en Mieke. De familie Jongens met Gerard en Immie en de jongere generatie Ingrid, Kees en Martijn. De familie Slooten met Jaap, Jannie, Annie en de jongere generatie Cees en Erik. Teksten Louise Koopman. Vrijwilligers Saar Frieling en Bill Wei. Andere kunstenaars of onderzoekers: arbeids- en organisatiepsychologe Barbara Bouwman, antropologe Vivian Evertse, fotografe Dominique Panhuysen en tekenares Joke Koelemeijer.