Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /home/idavanderlee.nl/public_html/idavanderlee.nl/wp-includes/functions.php on line 5758

Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /home/idavanderlee.nl/public_html/idavanderlee.nl/wp-includes/functions.php on line 5758

Rode Loper Festival, Amsterdam Oost

Het Rode Loper Festival heeft een lange traditie in Amsterdam Oost. Dit kunst en cultuur festival heeft zich door de jaren heen vanuit diverse invalshoek gepresenteerd. Ik heb aan verschillende edities deelgenomen toen community art onder de aandacht werd gebracht. Klik de foto om meer beelden te bekijken.

2012 Namen en Nummers, herdenking op het Kastanjeplein van de weggevoerde joden uit de Oosterparkbuurt. Normaal gesproken een 4 mei herdenkingsproject maar nu ook tijdens het festival. 2013 Kringloopatelier De Loop der Dingen Een weekend lang op de bovenverdieping van het CBK. Mensen leverde afgedankte spullen in waar iedereen mooie dingen van mocht maken. Met: Natasja van Eijk, Mark Flapper, Marieke Bikkers, Lenneke van der Goot, Simone de Groot, Itie Langeland, Bill Wei. 2014 storytelling rituelen Lot en Wil opgesteld in de tuin van de Hofkerk, Amsterdam. Het waren varianten van Herinnerdingen en Het Ganzenbord. Met Cathelijn van Goor, Itie Langeland, Petra Veenstra en Esther Eij. Programmamaker en productieleider: Christine Ravenhorst. 

TivoliVredenburg, Utrecht: Nacht van de Eeuwigheid

2016 De Nacht van de Eeuwigheid in TivoliVredenburg. Een avond over missen, verliezen, herdenken én over omarmen en vieren van het leven. In de foyer van de grote zaal kon het publiek hun overledenen herdenken bij de rituelen Tafelen, Hiernamaals en Herinnerdingen. Rituelen en organisatie: Ida van der Lee. Kunstenaars: Itie Langeland en Mechtild Prins. Vrijwilligers: Anne Berk, Bernadette van der Louw, Bill Wei, Claudia van Dijk, Corine Weerman, Ellen Kaptijn, Francis Borst, Hanneke van der Louw, Liesbeth Prins, Liz Hathway, Sophie Albers.

 

 

 

 

Into The Great Wide Open, Vlieland – 2010

Into The Great Wide Open is een driedaags muziekfestival op Vlieland dat naast muziek ook aandacht besteedt aan beeldende kunst, film en natuur. Ik mocht een beeldende activiteit op locatie verzorgen. De begraafplaats trok mijn aandacht, een plek van stilte en historie te midden van alle bruisende energie van het festival. Ik wilde stilstaan bij de doden. Voor de kerk bij de begraafplaats hebben we met Het Tijdkantoor en De Herinnerdingen de bezoekers om verhalen gevraagd over hun doden. Verrassend, intiem en ontroerend, mensen vinden het fijn om daar over te praten. Met Anouk de Bruyn, Jaïri Terpstra en Bill Wei. Curatoren: Carolien Euser en Madelinde Hageman

De Toekomst van Toen – Open Monumentendag Grote Kerk in Naarden

Gooise monumenten stonden zaterdag 8 september 2018 in spotlights onder de titel Toekomst van Toen. In de Grote Kerk Naarden 4 rituelen: Tijdkantoor, Orakelspel, Hiernamaals, HerinnerDingen.

Een beetje schuchter waren ze, maar aangenaam verrast na deelname. Er gingen weer vele luikjes open en er verschenen zachte  gezichtsuitdrukkingen.

Opdrachtgever: provincie Noord Holland. Productie van Buro Zorro. I.s.m. stichting Grote Kerk Naarden. Met: Aurea Fernandes, Elsbeth Fontein, Simone de Groot, Mirjam Makkenze, Liesbeth Prins, Mechtild Prins, Riky Smid, Sylvia van Steenis, Gustaaf Vos, Bill Wei.