Irritatiespel – als verschillende vakgebieden moeten samenwerken zijn er al gauw vooroordelen. De museumdirecteur denkt teveel aan de pr, de kunsthistoricus is te theoretisch, etc. Dit speelde ook bij bijeenkomst van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. We lieten ze de irritaties opschrijven en als een prop in een lotusbloem gooien. Onder elke irritatie ligt namelijk een wens en als die tot bloei kan komen dan zijn irritaties geen probleem meer. Een ijsbreker voor organisaties die samenwerking willen bevorderen. 

Uitgevoerd Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed 2011 en 2013 Geschikt voor organisaties met verschillende disciplines. Concept en vormgeving Ida van der Lee i.s.m. Saar Frieling.

Labelkantoor Labelen is aan de orde van de dag. Formeel kennen we energielabels en veiligheidslabels, maar tussen neus en lippen door labelen we elkaar de hele dag. Het labellen en gelabeld worden kost meer energie naar ons lief is. Met het Labelkantoor spelen we op een ludieke manier met het fenomeen ‘labelen’ en de term ‘energie’ om bewust te worden wat labelen met jou energieniveau doet. Uitgevoerd Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed 2014. Geschikt voor organisaties waarin meningen over en weer energie doen verliezen. Concept Ida van der Lee en Mechtild Prins. Vormgeving Ida van der Lee