ARTIST IN RESIDENCE

Artist in Residence Hongarije

Een uitnodiging van Elizabeth de Vaal om als artist in residence een maand in het dorp Pecsbagota, Hongarije te werken en me te laten inspireren door de Hongaarse cultuur en natuur. Pecsbagota is een klein dorp van 30 huizen en 120 inwoners. Bij het gasthuis is een groot atelier van 90m². Hongarije was een ontdekking voor me, het is landelijk, rustig en mooi.

Ik heb gewerkt met de plattegrond van het dorp, heb de landerijen uit de kaart gesneden en met de ontstane sjabloon een afdruk op de vloer gemaakt van maïsmeel. De silhouetten van de voorwerpen van Herinnerdingen stromen door het dorp. De echte voorwerpen erom. De dorpsbewoners zoeken de vormen bij elkaar en vertellen hun verhaal.  

27 augustus 2016: expositie ‘Kleine geheimen – sterke verhalen’ met Hongaarse en Nederlandse deelnemers: Bill Wei – tekeningen,  Elizabeth de Vaal – installatie, Ida van der Lee – rituelen/ community art, Lotte van Lieshout- schilderijen, Tari József  – miniatuur boeken collectie, Végh Gábor- miniatuur auto’s van papier, Zékány Dia –  schilderijen. De tentoonstelling is samengesteld door: Elizabeth de Vaal, beeldend kunstenaar. Openings toespraak door burgemeester Filipovics József  en Pusztai Tünde, kunsthistorica.