Energetic City 2050

Netwerkbedrijf Alliander zoekt naar verrassende innovaties op het gebied van energievoorzieningen voor een energieke stad. Met Energetic City 2050 vroegen ze vooruitdenkers oplossingen te bedenken. Drie teams ontwierpen een manifest over hun visie op energie in Arnhem in 2050. Aan mij de vraag om deze manifesten toegankelijk te maken. 

De mens zelf als energiebron. Omdat ik de manifesten ingewikkeld waren, heb ik de teams aan de hand van Herinnerdingen hun abstracte concepten laten uitleggen. Dit was voor henzelf ook verhelderend. Voor de Expo Stadsvisioenen liet het publiek mij weten waar ze energie van kregen. Als energiebronnen kwamen o.a. een aria zingen, de poes aaien of langs de Rijn fietsen naar voren. Ze hebben deze energie gedownload in een doosje en de energiebron erop geschreven. Vervolgens voegden ze het toe aan de energiedepot. Het energiedepot groeide en gloeide.  

Opdracht Energiebedrijf Alliander, Arnhem – 2012 o.l.v. Karin Rikkers (Alliander) en Erna aan de Stegge (Kunst Werkt van Cultuurmij Oost)Concept en vormgeving Ida van der Lee i.s.m. Ronald Tebra.   Klik op de foto voor meer beelden.